Da li je bolje piti flaširanu vodu?

 

 

Voda koja se puni u boce je visoke kakvoće. Problem je ambalaža. Na žalost, sve većim korištenjem vode u PET bocama stvara se nepotrebni otpad i troše velike količine energije. To postaje veliko opterećenje za okoliš. Pacifički institut procjenjuje da na svaku prodanu litru vode otpada 3 litre vode utrošene za njezinu proizvodnju. Voda  u bočicama povezuje se sa zdravim načinom života, ali nije dokazano da je voda iz bočica zdravija od one iz vodovoda (ako je ispravna).

Kao jedan od glavnih problema kad se raspravlja o kvaliteti vode u bocama, stručnjaci ističu ispravnost plastične ambalaže u koju je voda pakirana. Budući da je voda u njima pohranjena često duži period i to često na visokim temperaturama (u skladištu tvornice, tijekom transporta, ponovo u skladištu dućana, u našim kućama), smatra se da je takva voda izložena nekim mikroorganizmima i kemikalijama kojih je vrlo malo ili ih uopće nema u javnom vodovodu. Te kemikalije često mogu vrlo loše utjecati na ljudsko zdravlje.

Često se ističe i da višekratno korištenje plastične PET ambalaže može biti također štetno po ljudsko zdravlje. Ali zato je voda u staklenim bocama izvrsna! Kvaliteta pitke vode u bocama ovisi o kvaliteti njezinog izvora, tehnologiji punjena i dezinfekcije, kvaliteti strojeva za tretiranje vode te sustavu distribucije boca.

Flaširana voda u mnogim slučajevima je samo obična voda iz slavine koja je pročišćena. Proces pročišćavanja, barem kod savjesnih proizvođača, je vrlo sličan onome koji se koristi u Aquaphor filtrima za vodu. Kvaliteta izlaznog proizvoda je ista.
Razlika je samo u cijeni:

→ 1 litra negazirane flaširane vode u trgovini je cca. 3,00 kn.

→ 1 litra vode, pročišćene Aquaphor uređajem / vrčem  i do 30 puta jeftinija.

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...

PROIZVOD DANA
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Cijena:296,00 KN
Akcija:158,00 KN
Jeste li znali?