Pretvaranje bunarske vode u pitku

 

 

Mnoga domaćinstva imaju vlastiti izvor vode (bunar ili bušotinu) koji mogu koristiti za sve potrebe u neograničenim količinama. U današnje vrijeme primjena suvremenih strojeva pretvara kopanje i bušenje bunara u relativno brz i jednostavan postupak. Međutim, bunari se često nalaze u blizini stambenih zgrada, poljoprivrednih zemljišta, septičkih jama, industrijskih objekata ili sličnih izvora onečišćenja te često sadrže opasne količine mikroorganizama, nitrita i nitrata, pesticida, teških metala i drugih nečistoća. Takva voda se ne smije upotrebljavati u kućanstvu, a pogotovo piti.

Najčešća onečišćenja u bunarskoj vodi koja su karakteristična za naše područje:

 • bakteriološki neispravna voda
 • povišen sadržaj mangana u vodi
 • povišen sadržaj željeza u vodi
 • povišen sadržaj amonijaka u vodi
 • neugodan miris vode (prisutnost H2S u vodi)
 • tvrdoća vode koja dovodi do stvaranja „kamenca“
 • povišen sadržaj nitrita, nitrata i pesticida u vodi
 • povišen sadržaj ukupno rastvorenih materija u vodi (TDS)
 • mutnost iznad dozvoljene

 

Pitka voda mora biti zdravstveno ispravna pa nju valja kvalitetno pročistiti. Pročišćavanje bunarske vode je vrlo zahtjevna vrsta filtracije vode. U preko 95% slučajeva zagađenja su kompleksna, sa nekoliko vrsta nečistoća. Za bilo kakav ozbiljan pristup filtraciji ovakve vode neophodno je napraviti kemijsku i mikrobiološku analizu uzorka.

 

Ako analiza pokaže da su prisutna neka od navedenih ili druga onečišćenja, preporučamo da razmislite o ugradnji uređaja za pročišćavanje vode.

 

Aquaphor rješenja za pretvaranje bunarske vode u pitku:

 • Aparat za pitku vodu Aquaphor DWT101 Morion – jedinstveni na tržištu pretvorit će onečišćeni neispravnu vodu u čistu mineralnu.
 • Kućište filtera DP TRIO 10“ + CPP mehanički uložak 10“ 25my + Uložak za omekšavanje vode QA-CF 10“ + Karbonblok uložak s polupropusnom membranom za ultra-filtraciju 10“ 0,02my
 • Kućište filtera DP TRIO 10“ + FA mehanički uložak 10“ 5my + Uložak s polifosfatima HA 10“ + Karbonblok uložak s polupropusnom membranom za ultra-filtraciju 10“ 0,02my
 • Uređaj WaterBoss® za kompletnu kuću

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...

PROIZVOD DANA
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Cijena:296,00 KN
Akcija:158,00 KN
Jeste li znali?