Uklanjanje tvrdoće iz vode

 

 

Jeste li se ikada zapitali koji je razlog suhoće kože nakon kupanja, grubog rublja nakon pranja, kupka koje se ne pjene, kvarova perilica rublja i posuđa te bojlera? Odgovor je tvrda voda i kamenac.

Tvrda voda je voda koja sadrži visoku razinu kalcija i/ili magnezija („tvrdih“ minerala). Iako takva voda nije pretjerano opasna za piće, ona izaziva stvaranje naslaga na svim površinama s kojima dolazi u dodir: na grijačima za vodu, u cijevima, na slavinama, u perilicama rublja i suđa, u instalacijama za tuširanje, bojlerima, aparatima za kavu i drugim kućanskim uređajima, smanjujući ili potpuno zaustavljajući protok vode.

Tvrda voda smanjuje moć čišćenja sapuna i deterdženata. Oni reagiraju sa solima „tvrdih“ minerala i talože se kao nerastvorivi sapuni. Tek kad se potroši zaliha „reagensa“ u vodi, sredstva za pranje mogu početi svoju funkciju. Zbog toga se sapuni i deterdženti slabije pjene pa se nepotrebno troše velike količine istih. Oprano u tvrdoj vodi rublje je kruto, grubo na dodir i traži dodatno omekšavanje.

Tvrda voda je jedan od dva osnovna uzroka problematične kose i kože. Drugi je klor, sredstvo za dezinfekciju vode koje se koristi u gradskim vodovodima. Upravo takva voda oduzima našoj koži i našoj kosi prirodnu svilenkastost i elastičnost.  Tvrda voda sprečava sapune i šampone da se u potpunosti zapjene i kompletno isperu te nakon kupanja ostaje "film" na tijelu koji rezultira suhom, nadraženom kožom i beživotnom kosom bez sjaja.

Također, drastično raste potrošnja struje (bojler, perilice i druga bijela tehnika) jer su grijači “obloženi” kamencem pa slabije i sporije griju vodu.

Dakle, tvrda voda isušuje nam kožu, uništava odjeću, ostavlja mrlje na našem posuđu i na sudoperu, uništava naše kućanske uređaje poput perilica i bojlera te povećava račun za struju...

Na području čitave Hrvatske voda je tvrda do izuzetno tvrda. Možete to zaključiti i bez testiranja ako nađete sljedeće dokaze u Vašem domu:

  • Bijele nakupine i mrlje na kadi, tuš kabini, slavinama, pločicama u kupaoni
  • Začepljenje glave od tuša i cijevi u kućanskim aparatima
  • Suha koža, beživotna kosa nakon tuširanja
  • Smanjena sposobnost čišćenja sapuna i deterdženata koja rezultira nekvalitetno opranim rubljem i smanjenim vijekom trajanja odjeće
  • Povećane nakupine kamenca na vodovodnom inventaru i uređajima poput kuhala za vodu, aparata za kavu, perilice posuđa.

 

Da li vam nešto od ovoga zvuči poznato? Odaberite pravi filter za omekšavanje vode iz naše ponude ili nas kontaktirajte da zajedno pronađemo odgovor i riješimo probleme koje nastaju zbog tvrde vode

Aquaphor rješenja za uklanjanje tvrdoće iz vode:

  • Dosal – filter za perilice
  • Dosafos filteri
  • Kućište filtera DP + Uložak s kristalima polifosfata HA
  • Kućište filtera DP + Uložak za omekšavanje vode QA-CF
  • Uređaj WaterBoss® za kompletnu kuću

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...

PROIZVOD DANA
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Onyx
Cijena:296,00 KN
Akcija:158,00 KN
Jeste li znali?