Voda za piće

 

 

Voda je osnova života - potrebna je svakom živom biću jer donosi važne hranjive tvari u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2,0 litre vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo - čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana!

U razvijenim društvima vlada posve pogrešno mišljenje da čaj, kava, alkohol, gazirana pića i drugi "umjetni" napitci mogu nadomjestiti čistu prirodnu vodu kada je tijelo "pod stresom" i osjeća njezin nedostatak. Istina je da ta pića sadrže vodu, ali osim vode sadrže i dehidracijske tvari. Zbog toga iz tijela izluče vodu u kojoj su otopljeni i još nešto dodatne vode iz tjelesnih zaliha. U pravilu, pijenjem takvih napitaka nije moguće zadovoljiti potrebe tijela za vodom, a uz to se unose i dodatni šećeri koji su također štetni za organizam. Dakle, trebamo stvarati naviku pijenja upravo vode. Higijenski ispravna voda za piće je jedan od osnovnih uvjeta života i dobrog zdravlja.

Voda bi trebala biti po definiciji tekućina bez boje, okusa i mirisa. Međutim, ona je "univerzalno otapalo". Voda na putu do naših slavina, u manjoj ili većoj količini, otopi gotovo sve na što naiđe. Već u atmosferi vodene čestice otapaju plinove koji se tamo nalaze i mijenjaju svoja prirodna svojstva. Kad voda u obliku kiše ili snijega dospije na kopno, otopi mnoge tvari s površine, uključujući biootpad, nečistoće, nitrate i pesticide, metale i sve ostalo što se nađe na njezinom putu, pokupi različite mikroorganizme, te tako „obogaćena“ dospije u vodocrpilišta, prođe dezinfekcijski postupak klorom i drugim kemikalijama pa kroz sustav vodovodnih cijevi stiže do krajnjeg korisnika – Vaše obitelji.

U našoj svakodnevnoj kavici i čaju osim šećera mogu se naći štetne tvari i spojevi kao što su pesticidi, herbicidi, naftni derivati, nitrati, azbest, soli kalcija i magnezija (kamenac), nečistoće iz otpadnih voda, a koje čine koktel koji konzumiramo još interesantnijim. Posljedice konzumiranja onečišćene vode mogu se osjetiti odmah ili se mogu pojaviti tek nakon nekoliko godina.

Kako doći do čiste vode u kojoj nema klora, metala, hrđe, kamenca i drugih sastojaka štetnih za organizam?

14.500.000 obitelji u svijetu koriste Aquaphor filtere za pročišćavanje vode koji vam pružaju sigurnost u svakom trenutku. Probajte i vi!

 

Aquaphor rješenja za pročišćavanje pitke vode:

  • Automat za pitku vodu Aquaphor DWM 101 Morion
  • Protočni uređaj za pročišćavanje pitke vode Aquaphor Crystal
  • Protočni filter za pročišćavanje pitke vode FAVORIT
  • Uređaj za pročišćavanje vode Aquaphor Modern
  • Uređaj za pročišćavanje vode Aquaphor Topaz
  • Vrčevi za pročišćavanje vode

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...

PROIZVOD DANA
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Izvor
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Izvor
Cijena:199,00 KN
Akcija:99,00 KN
Jeste li znali?