Zdravije tuširanje

 

 

Lijepa sjajna kosa i glatka baršunasta koža trebale bi biti rezultatom svakodnevne higijene. Međutim, vrlo često se pojavljuje problem oštećene suhe kose i nadražene, hrapave kože. Što je tome razlog? Krivi su za to i ekologija, i nedostatak vitamina i drugih nutrijenata, i zasigurno prekomjerna strast za bojenjem i feniranjem kose, a možda i uporaba neodgovarajućih kozmetičkih sredstava i nepravilna njega. Na primjer, počnimo od vode kojom se tuširamo, peremo kosu, lice i tijelo. Što ona sve sadrži?

Prvi neprijatelj kose i kože je klor koji se koristi za dezinfekciju vode. Klor nas čuva od opasnih bakterija, no on je veoma jak alergen. Klor isušuje vlasište kose, što uzrokuje pojavu peruti, a kosa postaje krhkom, lomi se i brzo gubi boju ako je obojana. Sličan učinak klor ima i na kožu, koja nakon kupanja može postati suhom, zategnutom, grubom i nadraženom pogotovo kod male djece, ljudi koji imaju osjetljivu kožu ili su skloni alergijama. Klor nadražuje i oči.

Drugi razlog problematične kose i kože je tvrdoća vode (soli kalcija i magnezija). Upravo tvrda voda oduzima nam prirodnu svilenkastost i elastičnost kose i kože. Čak i češljanje kose nakon pranja tvrdom vodom može postati težak i zahtjevan posao. Ljepoti ne služi ni željezo, koje može sadržavati voda. Ono čini kosu slabom i bezbojnom, a sijeda i plava kosa može poprimiti žućkastu nijansu.

I to su tek vidljivi rezultati. Znatno ozbiljnije narušenje zdravlja može nastati od trihalometana, koji nastaju kao rezultat reakcije aktivnog klora s organskim tvarima prirodno prisutnim u vodi. Jedan od trihalometana je i kloroform koji je Međunarodna agencija za istraživanje karcinoma (IARC) klasificirala kao kancerogen. Trihalometani se apsorbiraju disanjem, gutanjem ili putem kože.

Da li ste znali da naše tijelo tijekom 10-minutnog tuširanja upije više otrova nego kad bismo popili 8 čaša te iste vode?

Neka kupanje bude zdravim zadovoljstvom! Uklonite klor i druge štetne sastojke iz vode pomoću filtera, tuširajte se hladnijom vodom, koristite kozmetiku na bazi prirodnih sastojaka i osjećajte se bolje!

Aquaphor rješenja za zdravije tuširanje:

  • Filter za tuš WFSH
  • Kućište filtera DP5 + Uložak od komada aktivnog ugljena CA-SE 5 1my
  • Kućište filtera DP5 + Uložak sa granulama aktivnog ugljena LA 5
  • Viking mini + Zamjenski filter uložak B505-13 (za hladnu vodu)
Filter za tuš WFSH
 
Filter za tuš WFSH

Cijena: 175,00 KN
kupi

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...