Kako sinergija sastojaka filtera unapređuje pročišćavanje vode?

 

 

Stacionarni filtri imaju dva problema: nemogućnost uporabe sitnih sorbenata i pojava kanalskih učinaka.

Manja veličina granula osigurava veću površinu dodira s vodom u istom volumenu filtra, što znači bolje pročišćavanje vode. Međutim, u običnim filtrima voda jednostavno neće prolaziti kroz gusti sloj sitnih granula. U Aquaphor filtrima akvalen vlakna dobro se namaču vodom te time čine sloj malih granula rahlim i olakšavaju protok vode. U praksi to znači da se u Aquaphor filtrima koriste granule dvostruko manje veličine nego u običnim filtrima, a brzina izdvajanja nečistoća je 4 puta veća.

Kanalskim učinkom se zove efekt pomaka međusobno nikako nepovezanih granula unutar filtra pod utjecajem protoka vode. Prolazeći kroz filtar voda "gura" granule i formira kanale kroz koje putuje bez odgovarajućeg pročišćavanja.

Kanalski efekt u običnim filterima i njegov izostanak u filtrima Aquaphor

Kanalski efekt u običnim filterima (lijevo) i njegov izostanak u filtrima Aquaphor (desno)

Korištenje aqualena omogućuje učvršćenje granula unutar filtra. Baš kao što korijenje biljaka povezuje i učvršćuje zemlju, tako i vlakna akvalena sprečavaju kretanje granula i formiranje kanala te omogućuju pročišćavanje kompletne količine vode koja prolazikroz filtar.

Strukturna mješavina običnog filtra s aktivnim ugljenom i aquaphor filtra

Strukturna mješavina običnog filtra s aktivnim ugljenom (lijevo) i aquaphor filtra (desno)

ČESTA PITANJA

GALERIJA SLIKA

Filter od keramike, gradska voda, kuća, kućanstvo sa 6 osoba Filter od keramike, gradska voda, stan, kućanstvo sa 2 osobe
Pročišćavanje vode za piće
Pročišćavanje vode za piće

U ponudi imamo različite vrste filtera i uložaka koji služe za pročišćavanje vode za piće. Filtrirana voda dobra je za vaše zdravlje.

Pročišćivanje bunarske vode
Pročišćivanje bunarske vode

Uređaji namijenjeni kućanstvima sa vlastitim izvorom vode poput bunara, kod kojih se javlja problem visoke koncentracije mangana ili željeza.

Omekšavanje vode
Omekšavanje vode

Omekšava- njem vode učinit ćete vašu kožu mekšom, tuširanje ugodnijim i neutralizirate taloženje kamenca u kućanskim aparatima.

Zdravo tuširanje
Zdravo tuširanje

Filteri za tuš uklanjaju štetne kemikalije iz vode. Klor uzrokuje zdravstvene probleme, a prilikom tuširanja udišemo klor i druge kemikalije.

Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo
Pročišćavanje vode za cijelo kućanstvo

Uređaji koji se koriste za pročišćavanja: kompletne vode, pitke vode, za zaštitu instalacija, bojlera, perilica rublja i suđa...

PROIZVOD DANA
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Izvor
Vrč za pročišćavanje vode Aquaphor Izvor
Cijena:199,00 KN
Akcija:99,00 KN
Jeste li znali?