Voda je osnova života. Ona je potrebna svakom živom biću. Sve životinje i biljke se sastoje od vode: životinje od 75 % vode, ribe također 75%, meduze od 99 %, krumpir od 76 %, jabuke od 85%, rajčice od 90%, krastavci od 95%, lubenice od 96 %. Ljudsko tijelo također se sastoji uvelike od vode: 85 % vode u tijelu novorođene bebe i oko 50 % kod starijih ljudi.

Voda donosi važne hranjive tvari (vitamine i minerale) u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2,0 litara vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo. Čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana! Bez vode se život gasi…

Paradoksalna je činjenica da nam je voda prijeko potrebna za život, ali isto tako ona je jedan od vodećih uzroka bolesti u svijetu. Voda u prirodi sadrži mnoštvo mikroorganizama, od kojih neki uzrokuju ozbiljne bolesti, poput kolere, tifusa, hepatitisa te gastroenteritisa. Voda je često zagađena kemikalijama, pesticidima, nitritima, teškim metalima, naftom i naftnim nusproduktima, spojevima nastalim na bazi klora i drugim otrovnim elementima. Posljedice konzumiranja onečišćene vode mogu se osjetiti odmah, a mogu se pojaviti tek nakon nekoliko godina.

  ČESTA PITANJA O FILTRIRANJU VODE - Sve