Voda je osnova života - potrebna je svakom živom biću jer donosi važne hranjive tvari u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2,0 litre vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo - čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana!

U razvijenim društvima vlada posve pogrešno mišljenje da čaj, kava, alkohol, gazirana pića i drugi "umjetni" napitci mogu nadomjestiti čistu prirodnu vodu kada je tijelo "pod stresom" i osjeća njezin nedostatak. Istina je da ta pića sadrže vodu, ali osim vode sadrže i dehidracijske tvari. Zbog toga iz tijela izluče vodu u kojoj su otopljeni i još nešto dodatne vode iz tjelesnih zaliha. U pravilu, pijenjem takvih napitaka nije moguće zadovoljiti potrebe tijela za vodom, a uz to se unose i dodatni šećeri koji su također štetni za organizam. Dakle, trebamo stvarati naviku pijenja upravo vode. Higijenski ispravna voda za piće je jedan od osnovnih uvjeta života i dobrog zdravlja.

Voda bi trebala biti po definiciji tekućina bez boje, okusa i mirisa. Međutim, ona je "univerzalno otapalo". Voda na putu do naših slavina, u manjoj ili većoj količini, otopi gotovo sve na što naiđe. Već u atmosferi vodene čestice otapaju plinove koji se tamo nalaze i mijenjaju svoja prirodna svojstva. Kad voda u obliku kiše ili snijega dospije na kopno, otopi mnoge tvari s površine, uključujući biootpad, nečistoće, nitrate i pesticide, metale i sve ostalo što se nađe na njezinom putu, pokupi različite mikroorganizme, te tako „obogaćena“ dospije u vodocrpilišta, prođe dezinfekcijski postupak klorom i drugim kemikalijama pa kroz sustav vodovodnih cijevi stiže do krajnjeg korisnika – Vaše obitelji.

U našoj svakodnevnoj kavici i čaju osim šećera mogu se naći štetne tvari i spojevi kao što su pesticidi, herbicidi, naftni derivati, nitrati, azbest, soli kalcija i magnezija (kamenac), nečistoće iz otpadnih voda, a koje čine koktel koji konzumiramo još interesantnijim. Posljedice konzumiranja onečišćene vode mogu se osjetiti odmah ili se mogu pojaviti tek nakon nekoliko godina.

Kako doći do čiste vode u kojoj nema klora, metala, hrđe, kamenca i drugih sastojaka štetnih za organizam?

14.500.000 obitelji u svijetu koriste Aquaphor filtere za pročišćavanje vode koji vam pružaju sigurnost u svakom trenutku. Probajte i vi!

 

Aquaphor rješenja za pročišćavanje pitke vode:

  • Automat za pitku vodu Aquaphor DWM 101 Morion
  • Protočni uređaj za pročišćavanje pitke vode Aquaphor Crystal
  • Protočni filter za pročišćavanje pitke vode FAVORIT
  • Uređaj za pročišćavanje vode Aquaphor Modern
  • Uređaj za pročišćavanje vode Aquaphor Topaz
  • Vrčevi za pročišćavanje vode

Kupite i povezane proizvode:

  Kako pročistiti vodu i poboljšati zdravlje - Sve