Kompleksno pročišćavanje vode u objektu

Kompleksno pročišćavanje vode u objektu (stanu, kući) namijenjeno je onima koji se ne žele zadovoljiti polovičnim rješenjima.

Zaštita Vašeg doma od onečišćene vode počinje u trenutku kada voda ulazi u objekt kroz glavni ulaz hladne vode. Ovisno o tome kakve probleme nosi voda, potrebno je odabrati odgovarajući model filtera ili kombinaciju nekoliko modela.

Najosnovniji filter koji svaka kuća ili stan trebaju imati je mehanički filter, koji će ukloniti iz vode sve netopljive nečistoće kao što su pijesak, glina, hrđa, mulj i druge čestice koje se mogu nalaziti u vodi. Filteri za prethodnu filtraciju štite od začepljenja i kvarova kućanske uređaje, instalacije i sanitarije te produžuju njihov vijek trajanja. Isto tako mehanički filter osigurava jednostavniji i dugoročniji rad bilo kojeg filtera koji se nalazi iza njega.

Saznajte više...
 

Pročistite vodu vrčevima, jednostavno i brzo

Vrčevi za pročišćavanje vode koriste se već duži niz godina. Za korištenje vrča nije potreban priključak na vodovod, on zauzima malo mjesta u kuhinji i uljepšava njezin interijer. Vrčevi su jako jednostavni za uporabu i ne zahtijevaju kontrolu rada od strane čovjeka. Način pročišćavanje vode je sljedeći: napunite ulazni spremnik vodom i pričekate da se ona  prelije pod utjecajem gravitacije iz gornjeg dijela vrča u donji, a pri tome prođe kroz filtracijski uložak. Vrč je prikladan za korištenje kod kuće, u uredu, na vikendu, možete ga ponijeti na ljetovanje, zimovanje, bilo gdje.

Aquaphor ima u ponudi brojne modele vrčeva, a koje se razlikuju po dizajnu, zapremnini, korištenom filtracijskom ulošku i načinu kontrole njegove potrošnje. Svi modeli su proizvedeni od visokokvalitetne, ekološki prihvatljive plastike namijenjene za prehranu.

Filtracijski ulošci koje je razvio Aquaphor kompatibilni su sa svim vrčevima drugih proizvođača (Brita, Laica i druge). Aquaphor zamjenski ulošci se sastoje od visoko kvalitetnog aktivnog ugljena proizvedenog od ljuske kokosa, ionskog izmjenjivača i jedinstvenog patentiranog vlakna Aqualen s mikro kristalima srebra. Izvanredne karakteristike Aquaphor proizvoda temelje se na optimalnom načinu miješanja granuliranih i vlaknastih sorbenata.

Voda pročišćena filtrima Aquaphor preporučena je za pripremu dječje hrane kod kuće. Aquaphor vrčevi su izvor čiste i ukusne osvježavajuće vode. Aquaphor – stvoren za piće!

Zamjenski filter uložak VRČ
B100-15 (170 litara) STANDARD,IDEAL, LINE
B100-25 (170 litara) Maxfor AGAT
B100-5 (300 litara) GRATIS, GARRY
 

Aqualen

U potrazi za najvišom kvalitetom u pročišćavanju vode Aquaphor je razvio i implementirao naprednu tehnologiju pročišćavanja vode Aqualen – jedinstveno upijajuće vlakno. Prednosti korištenja ovog materijala toliko su velike za pročišćavanje vode u domaćinstvu da se Aqualen danas koristi u gotovo svim Aquaphor filtrima.
Prednosti Aqualena su sljedeće:

  • Visoka brzina uklanjanja nečistoća,
  • učinkovito uklanjanje teških metala iz vode bilo koje tvrdoće,
  • povećani bakteriostatski učinak (aktivno srebro),
  • potpuno pročišćavanje vode bez „kanalskog efekta“.

 

Saznajte više...
 

Karbon blok

Karbon blok je relativno novo tehnološko dostignuće u primjeni aktivnog ugljena. To je kohezivna monolitna struktura, koja ima veće tehnološke mogućnosti obrade vode u usporedbi s konvencionalnim filterima s granuliranom strukturom.
Uobičajeni karbon blokAquaphor je stvorio novu generaciju karbon bloka na temelju vlastitih komponenata za filtriranje. U proizvodni proces karbon bloka uključen je Aqualen koji rješava višestruke probleme svojstvene tradicionalnim vrstama karbon blok uložaka.
Uobičajeno karbon blokove proizvode od aktivnog ugljena u prahu tako da ga pomiješaju sa sitno izmrvljenim polimerom i zapeku. Pod utjecajem visoke temperature male čestice ugljena (od 20 do 50 mikrona) međusobno se zalijepe.

Saznajte više...
 

Membrane od šupljih vlakana

Aquaphor filteri za pročišćavanje vode napravljeni su u skladu s tehnologijom budućnosti – nano tehnologijom. Od svog osnutka Aquaphor u proizvodnim procesima koristi najnovija znanstvena dostignuća u području pročišćavanja vode. Metode, koje su se donedavno primjenjivale samo u složenim industrijskim postrojenjima, danas uspješno rade u kućnim uređajima za pročišćavanje vode trgovačke marke Aquaphor. Jedna od revolucionarnih tehnologija je i membrana od šupljih vlakana.

Membrana od šupljih vlakanaMembrana od šupljih vlakana se sastoji od cjevčica promjera oko 1 mm s poroznim stjenkama. Veličina pora kroz koje se filtrira voda je 0,1 mikron, što je 600-800 puta manje od promjera ljudske kose. Kroz takve pore ne mogu prodrijeti čak ni najsitniji onečišćivači.

 

 

Saznajte više...
 

Voda za piće

Voda je osnova života - potrebna je svakom živom biću jer donosi važne hranjive tvari u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2,0 litre vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo - čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana!

U razvijenim društvima vlada posve pogrešno mišljenje da čaj, kava, alkohol, gazirana pića i drugi "umjetni" napitci mogu nadomjestiti čistu prirodnu vodu kada je tijelo "pod stresom" i osjeća njezin nedostatak. Istina je da ta pića sadrže vodu, ali osim vode sadrže i dehidracijske tvari. Zbog toga iz tijela izluče vodu u kojoj su otopljeni i još nešto dodatne vode iz tjelesnih zaliha. U pravilu, pijenjem takvih napitaka nije moguće zadovoljiti potrebe tijela za vodom, a uz to se unose i dodatni šećeri koji su također štetni za organizam. Dakle, trebamo stvarati naviku pijenja upravo vode. Higijenski ispravna voda za piće je jedan od osnovnih uvjeta života i dobrog zdravlja.

Saznajte više...
 

Pretvaranje bunarske vode u pitku

Mnoga domaćinstva imaju vlastiti izvor vode (bunar ili bušotinu) koji mogu koristiti za sve potrebe u neograničenim količinama. U današnje vrijeme primjena suvremenih strojeva pretvara kopanje i bušenje bunara u relativno brz i jednostavan postupak. Međutim, bunari se često nalaze u blizini stambenih zgrada, poljoprivrednih zemljišta, septičkih jama, industrijskih objekata ili sličnih izvora onečišćenja te često sadrže opasne količine mikroorganizama, nitrita i nitrata, pesticida, teških metala i drugih nečistoća. Takva voda se ne smije upotrebljavati u kućanstvu, a pogotovo piti.

Saznajte više...
 

Zdravije tuširanje

Lijepa sjajna kosa i glatka baršunasta koža trebale bi biti rezultatom svakodnevne higijene. Međutim, vrlo često se pojavljuje problem oštećene suhe kose i nadražene, hrapave kože. Što je tome razlog? Krivi su za to i ekologija, i nedostatak vitamina i drugih nutrijenata, i zasigurno prekomjerna strast za bojenjem i feniranjem kose, a možda i uporaba neodgovarajućih kozmetičkih sredstava i nepravilna njega. Na primjer, počnimo od vode kojom se tuširamo, peremo kosu, lice i tijelo. Što ona sve sadrži?

 

Saznajte više...
 

Uklanjanje tvrdoće iz vode

Jeste li se ikada zapitali koji je razlog suhoće kože nakon kupanja, grubog rublja nakon pranja, kupka koje se ne pjene, kvarova perilica rublja i posuđa te bojlera? Odgovor je tvrda voda i kamenac.

Tvrda voda je voda koja sadrži visoku razinu kalcija i/ili magnezija („tvrdih“ minerala). Iako takva voda nije pretjerano opasna za piće, ona izaziva stvaranje naslaga na svim površinama s kojima dolazi u dodir: na grijačima za vodu, u cijevima, na slavinama, u perilicama rublja i suđa, u instalacijama za tuširanje, bojlerima, aparatima za kavu i drugim kućanskim uređajima, smanjujući ili potpuno zaustavljajući protok vode.

Saznajte više...