Zašto Aquaphor

 • Najveći izbor uređaja za pročišćavanje vode na tržištu.
 • Aquaphor filteri izvrsno pročišćavaju vodu od mehaničkih (pijesak, glina, hrđa, ...) i organskih nečistoća (fenole, pesticide, klororganske kancerogene spojeve,...), teških metala, koloidnog željeza i drugih neželjenih sastojaka.
 • Aquaphor filteri eliminiraju neugodne okuse i mirise vode.
 • Aquaphor filteri spriječavaju razmnožavanje bakterija.
 • Aquaphor filteri s Aqualenom propuštaju prirodne mineralne sastojke, što čini vodu ne samo čistom, već korisnom i ukusnom.
 • Aquaphor filteri smanjuju suvišnu tvrdoću vode (kamenac).
 • Aquaphor filteri nikada ne otpuštaju zarobljene nečistoće natrag u pitku vodu.
 • Jedino Aquaphor filteri na tržištu imaju oznaku „PREPORUČENO ZA DJEČJU PREHRANU!“ Najčišća voda za Vaše najdraže osobe! Ponosimo se time!
 • Cijene su dostupne svakoj obitelji, 1 litra vode pročišćene pomoću Aquaphor filtera košta 15-tak puta manje nego 1 litra flaširane vode.

Besprijekorna kvaliteta Aquaphor proizvoda potvrđena je od strane svjetskih certifikacijskih organizacija:
Aquaphor certifikati

14,5 milijuna obitelji u 43 zemlje svijeta koriste Aquaphor filtere. Probajte i Vi!

 

Kakva je kompanija Aquaphor?

Aquaphor je jedan od vodećih proizvođača filtera za pročišćavanje pitke vode u svijetu, a ima tvornice u Rusiji, SAD-u i Estoniji. Dugogodišnje iskustvo i pažnja prema specifičnim problemima pročišćavanja vode u različitim uvjetima isto kao i znanstveni potencijal zaposlenika omogućili su našoj kompaniji da zauzme mjesto tehnološkog lidera na tržištu pročišćavanja vode u domaćinstvu.

 • Više od 1000 zaposlenika brine za razvoj (vlastiti!), proizvodnju i realizaciju ideje u konačnom proizvodu.
 • AQUAPHOR ima 50-tak patenata u različitim zemljama, uključujući SAD, Njemačku, Veliku Britaniju i Rusiju.
 • Danas nudimo naše proizvode za milijune obitelji u više od 20 zemalja.
Saznajte više...
 

Postoji li u prirodi čista voda?

ČISTA VODA U PRIRODI NE POSTOJI!

Voda bi trebala biti po definiciji tekućina bez boje, okusa i mirisa. No, nije uvijek takva. I ako je takva, ponekad sadržava otopine i dodatke koji se nikako ne bi trebali tamo nalaziti.

Još iz osnovne škole znamo kako voda zagrijavanjem Sunca isparava te se nakon hlađenja u atmosferi vraća u obliku padalina, zatim prodire u gornje slojeve tla i dospijeva do podzemnih voda, rijeka, jezera i mora, zatvarajući tako neprekidan ciklus kruženja. Isto tako je poznato da voda otapa manje-više sve s čime dolazi u dodir.

Saznajte više...
 

Zašto treba pročišćavati vodu?

Voda je osnova života. Ona je potrebna svakom živom biću. Sve životinje i biljke se sastoje od vode: životinje od 75 % vode, ribe također 75%, meduze od 99 %, krumpir od 76 %, jabuke od 85%, rajčice od 90%, krastavci od 95%, lubenice od 96 %. Ljudsko tijelo također se sastoji uvelike od vode: 85 % vode u tijelu novorođene bebe i oko 50 % kod starijih ljudi.

Saznajte više...
 

Koji su najčešći uzroci zagađenja vode?

 1. INDUSTRIJA

Ogromne količine štetnih tvari i plinova dižu se iz dimnjaka industrijskih objekata u atmosferu i putem oborina se vraćaju na zemlju i u vodonosne slojeve. Otpadne industrijske vode zagađuju rijeke i jezera. Mislite da ste sigurni ako u Vašem kraju nema velikih tvornica i proizvodnih objekata? E, pa moram Vas razočarati. Atmosfera se nalazi u konstantnom kretanju, što dokazuju do nas dospjele kiše sa česticama pijeska iz afričkih pustinja, nuklearni oblaci iz Fukushime ili vulkanski pepeo s Islanda. Većina rijeka tek prolazi kroz Hrvatsku, što znači da njihove vode teku i kroz susjedne zemlje koje imaju različite sustave standardizacije i kontrole otpadnih voda, neki stroge, neki nikakve... tako da te vode donesu svašta i u naše krajeve.

 1. ODLAGALIŠTA OTPADA

U Hrvatskoj postoji 126 legalnih i oko 300 divljih deponija, nerijetko i uz sama vodocrpilišta. Zagađenja sa odlagališta kreću se neprimjetno ali stalno i sa sasvim izvjesnim i pogubnim ishodom za vode.

 1. VODOVODNE CIJEVI

U vodovodnim instalacijama (pogotovo starijim od 20 godina) mogu se nalaziti različiti oblici zagađenja kao što su teški metali (olovo, živa, cink, bakar, krom, nikal), hrđa, kamenac i druge, a koje također uvelike utječu na kvalitetu pitke vode. Udio željeza u vodi treba biti minimalnim jer se željezo (kao i drugi metali) povezuje s anorganskim spojevima te stvara toksično opterećenje za ljudsko tijelo.

 1. KLOR

Klor je i osnovni sastojak većine dezinfekcijskih sredstava. On se koristi za ubijanje bakterija u vodi. Klor ubija žive organizme, uključujući ljude. Klor je nužno zlo, dezinfekcija klorom je efikasna, no njegovi popratni učinci za ljudsko zdravlje su pogubni i nepopravljivi. Nisu bez razloga propisane minimalne dopuštene razine klora u vodi. Prag tolerancije kod svakog čovjeka je drukčiji. Osobe koje pate od astme i alergija osjećaju se lošije čak i od slabe koncentracije klora u vodi. A najgore je da klor reagira s organskim spojevima koji se nalaze u vodi iz slavine te stvara dokazano kancerogene supstance trihalometane (trichloromethane).

 1. ARSEN

Arsen je izuzetno otrovan element koji ima veliki utjecaj na ljudsko zdravlje, posebno izaziva probleme sa kožom i cirkulacijom te rak. Može se naći u podzemnim vodama na nekim područjima u Europi kao nusprodukt proizvodnje stakla i elektronike.

 1. PESTICIDI, HERBICIDI, NAFTNI DERIVATI, NITRATI, AZBEST, SOLI KALCIJA, MAGNEZIJA, NEČISTOĆE IZ OTPADNIH VODA

i druge štetne tvari i spojevi koji mogu biti prisutni u vodi te čine koktel koji pijemo još bolje interesantnim.

 

Možemo li očistiti vodu kuhanjem?

Uobičajeno je mišljenje da je prokuhana voda bolja, čišća i sigurnija. Čuli ste o tome? E, pa opet slijedi razočaranje. Visoka temperatura uništava bakterije i viruse koji žive u vodi i smanjuje sadržaj nečistoća s niskom točkom ključanja. Da bi se postigao potpuni učinak, voda treba ključati najmanje 40 minuta. Međutim, smanjenje obujma tekućine dovodi do povećanja koncentracije nečistoća s visokom točkom ključanja i toksina. Zaključak je taj da prokuhana voda nije bolja od obične vode iz slavine. Zamrzavanje vode uopće nema nikakvog utjecaja na sadržaj nečistoća u njoj. Kako da očistimo vodu brzo i efikasno u trenutku kada to trebamo? Odgovor je jasan – korištenjem filtera za pročišćavanje vode aquaphor!

Nakon što počnete koristiti filter, osjetit ćete odmah razliku u okusu i mirisu vode, isto kao i značajno smanjenje kamenca. Vaš imunološki sustav postat će jači, primjetno manje ćete bolovati i imati više energije tijekom dana.

 

Koje su odlike Aquaphor filtra u odnosu na konkurentske modele?

 • 100% mehaničko pročišćavanje vode (pijesak, glina, hrđa, ...)
 • Najučinkovitije uklanjanje organskih nečistoća (fenoli, pesticidi, klororganski kancerogeni spojevi,...) 
 • Nakon čišćenja voda je ugodnog okusa i mirisa te kristalno prozirna!
 • Maksimalno uklanjanje iona teških metala    
 • Uklanjanje koloidnog željeza (žućkasti talog na sanitarijama, tehnici i uređajima) 
 • Efikasno uklanjanje mikroba, bakterija i virusa
 • Velika brzina pročišćavanja vode
 • NAJVEĆI NA TRŽIŠTU kapacitet filtrirajućeg uloška – 300 litara!
 

Što je Aqualen?

Aqualen je izum koji će najkvalitetnije ošistiti vašu pitku vodu!

Primarna zadaća filtra za vodu je ukloniti iz nje štetne nečistoće. U procesu pročišćavanja vode filtri ni u kojem slučaju ne smiju vraćati natrag u vodu akumulirana zagađenja i komponente opasne za ljudsko zdravlje.

Naše tehnologije Vam jamče sigurnost korištenja filtara tijekom roka iskoristivosti kapaciteta i duže!

Saznajte više...
 

Od čega se sastoji aquaphor filter?

SASTOJCI AQUAPHOR FILTERA:

Tradicionalno u filtrima za pročišćavanje vode koristi se aktivni ugljen. Filtar Aquaphor nije iznimka: koristimo visoko kvalitetni aktivni ugljen proizveden od ljuske kokosa. Osim ugljena u filtrima se koriste ionski izmjenjivači – tvari, koje omogućuju zadržavanje iona teških metala u zamjenu za ione natrija ili vodika. Oni imaju oblik okruglih granula, napravljenih od polimernih materijala. Upravo ulogu ionskog izmjenjivača preuzeo je na sebe akvalen. Za razliku od uobičajenog izmjenjivača akvalen ima vlaknastu strukturu, što uvelike povećava mogućnosti filtara na njegovoj bazi.

Saznajte više...
 

Kako sinergija sastojaka filtera unapređuje pročišćavanje vode?

Stacionarni filtri imaju dva problema: nemogućnost uporabe sitnih sorbenata i pojava kanalskih učinaka.

Manja veličina granula osigurava veću površinu dodira s vodom u istom volumenu filtra, što znači bolje pročišćavanje vode. Međutim, u običnim filtrima voda jednostavno neće prolaziti kroz gusti sloj sitnih granula. U Aquaphor filtrima akvalen vlakna dobro se namaču vodom te time čine sloj malih granula rahlim i olakšavaju protok vode. U praksi to znači da se u Aquaphor filtrima koriste granule dvostruko manje veličine nego u običnim filtrima, a brzina izdvajanja nečistoća je 4 puta veća.

Saznajte više...
 

Koje su prednosti Aquaphor filtera?

PREDNOSTI AQUAPHOR FILTRA

 • Jedino Aquaphor filtri na tržištu imaju oznaku „PREPORUČENO ZA DJEČJU PREHRANU!“ Najčišća voda za Vaše najdraže osobe! Ponosimo se time!
 • filtri Aquaphor sprečavaju razmnožavanje bakterija zahvaljujući srebru. Laboratorijski pokusi pokazali su da vlakna akvalena mogu blokirati i spriječiti reprodukciju 10.000 bakterija po gramu filtracijske smjese.
 • filtri Aquaphor propuštaju prirodne mineralne sastojke, što čini vodu ne samo čistom, već i korisnom te ukusnom;
 • filtri Aquaphor ne mijenjaju prirodnu pH vrijednost vode;
 • filtri Aquaphor uklanjaju suvišnu tvrdoću vode (kamenac);
 • cijene su dostupne svakoj obitelji, 1 litra vode filtrirane pomoću Aquaphor filtra košta oko 15-tak puta manje nego 1 litra flaširane vode;
 • filtri Aquaphor NIKADA ne otpuštaju zarobljene nečistoće natrag u pitku vodu;
 • filtri posjeduju međunarodne certifikate kao dokaze najviše kvalitete.
 

Da li je bolje piti flaširanu vodu?

Voda koja se puni u boce je visoke kakvoće. Problem je ambalaža. Na žalost, sve većim korištenjem vode u PET bocama stvara se nepotrebni otpad i troše velike količine energije. To postaje veliko opterećenje za okoliš. Pacifički institut procjenjuje da na svaku prodanu litru vode otpada 3 litre vode utrošene za njezinu proizvodnju. Voda  u bočicama povezuje se sa zdravim načinom života, ali nije dokazano da je voda iz bočica zdravija od one iz vodovoda (ako je ispravna).

Saznajte više...